Olejek rycynowy – wykorzystanie w kosmetyce

olejek rycynow z jamajki w kosmetyce

Czarny olej rycynowy – co to w ogóle jest i czym się odróżnia od normalnego oleju rycynowego, jaki możemy dostać w każdej aptece? Czy jego właściwości są na tyle lepsze, iż warto właśnie w niego pakować pieniądze?

Olejek rycynowy posiada mnóstwo zastosowań w kosmetyce. W pierwszej kolejności używany jest do wzmacniania jak też kosmetyki włosów. Poza tym systematycznie jest też stosowany między innymi do twarzy czy rzęs.

Co w takim przypadku odznacza czarny olej rycynowy oraz z jakiego powodu nabyć olejek Tropic Isle Living?

Przede wszystkim na korzyść jamajskiego oleju rycynowego przemawia styl jego produkcji. Jest on mniej szkodliwy dla skóry oraz nie zamyka porów, co ma ogromne znaczenie przy pielęgnacji włosów jak też cery. Po drugie jest to artykuł w zupełności ekologicny. Po trzecie można do stosować do każdego rodzaju włosów.

Jak stosować czarny olejek rycynowy na włosy?

Najpierw trzeba pamiętać o systematyczności albowiem bez tego możemy nie wypracować planowanych efektów albo będziemy potrzebowali na to znacznie więcej czasu. W sieci można przeczytać mnóstwo propozycji uzytkowania tego typu kosmetyków. Naszym zdaniem najlepsze jest używanie jamajskiego olejku rycynowego na włosy dwa razy w tygodniu na noc. Rano po przebudzeniu trzeba precyzyjnie zmyć olejek. Olej należy nałożyć zarówno na skórę głowy, jak też na same włosy.

Olej rycynowy na brwi i rzęsy

Olejek ten super sprawdza się też w przypadku brwi i rzęs. W wypadku rzęs powinno się uważać aby produkt nie dostał się do oczu! Na rzęsy preparat najlepiej nakładać czyściutką szczoteczką od tuszu. Uzywać dwa-trzy razy w tygodniu, by po 2-3 tygodniach zauważyć zadowalające wyniki. Jeżeli chodzi o brwi to systematyczność użykowania jest podobna. Kosmetyk najstosowniej nałożyć patyczkiem do uszu i potem porządnie rozprowadzić niewielką szczoteczką. O poranku zlikwidować.
Dowiedz się więcej o wykorzystaniu olejku rycynowego i jego wpływie na paznokcie – http://rycynowy.pl/paznokcie/olej-rycynowy-dlugie-twarde-paznokcie/

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *